Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-04-28@20:19:02 GMT

تغذیه درسه ماهه سوم بارداری

تاریخ انتشار: ۱۸ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۲۱۷۲۶۴

« سه ماه سوم بارداری» حاوی هفته بیست و هشتم تا هفته چلهم بارداری است، ماه پایان بارداری شاید یه مقدار سختی بیشتری از« سه ماه دوم بارداری» دارد. این سه ماه جز مهم ترين ماه ها است برای این که زایمان که آخرین مرحله است در این ماه است. ناطقان: « سه ماه سوم بارداری» حاوی هفته بیست و هشتم تا هفته چلهم بارداری است، ماه پایان بارداری شاید یه مقدار سختی بیشتری از« سه ماه دوم بارداری» دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این سه ماه جز مهم ترين ماه ها است برای این که زایمان که آخرین مرحله است در این ماه است.

تمام دکتران و تمام متخصصان به شما توصیه ميکنند که زایمان طبيعي را انتخاب کنید.

 

در شروع« سه ماه سوم بارداری» کودک شما تقریبا یک کیلوگرم است، وی همچنین میتواند اکنون چشمک بزند، پوست کودکتان در سه ماه سوم بارداری با جذب بیشتری چربی پوست خود را ترميم ميکنند و در پایان تمام چروکدیگی های خود را ترميم ميکند و ناخن های دست و پا رشد ميکند .

 

مراقبت های زمان بارداری زنان، نقش مهمی در سلامت مادر و جنین ایفا ميکنند . تغذیه صحیح در بارداری، ضامن رشد کافی جنین و فراهم شدن ویتامین ها و مواد غذایی لازم براي مادر ميباشند .

 

در سه ماهه سوم حاملگی( هفته 28 تا 42 بارداری) ویزیت دکتر زنان به این صورت الزامی است. از هفته بیست و هشتم بارداری تا هفته سی و شش هر 2 هفته یک بار و بعد هفته ای یک بار تا زایمان در این معاینات بارداری، پزشک وزن، فشار خون و ارتفاع رحم شما را اندازه‌گیری کرده و در پرونده مامایی( جهت ارجاع به زایشگاه) ثبت می نماید. در ضمن صدای قلب جنین به وسیله سونی کید سمع شده و از سلامت جنین اطمینان بعمل مي‌ايد .

 

افزایش متوسط وزن خانم باردار در سه ماهه سوم بارداری حدود 5 کیلوگرم میباشد . از حدود هفته 38 بارداری، پزشک یک معاینه داخلی لگن جهت تعيين پوزیشن جنین و سایز لگن( به منظور احتمال تنگی لگن) بعمل می آورد با انجام سونوگرافی در سه ماهه سوم بارداری و اندازه‌گیری وزن جنین از این طريق میتوان جنین های دارای" رشد ناکافی داخل رحم" را تشخیص داد و اقدامات درمانی مناسب را بعمل آورد.

 

 

تغييرات جسمی و روحی زن باردار در سه ماهه سوم عبارتند از

* تنگی نفس

* سوزش معده

* ورم مچ پا، انگشتان و صورت

* هموروئید( خون ريزي مقعد)

* حساس شدن سینه ها و ممکن است شیر آبکی به اسم آغوز از سینه ها بیاید.

* مشکلات خواب.

* در اواخر بارداری مادر معمولاً کم حوصله و عجول است و زن و شوهر، هر دو در مورد زایمان و سلامت نوزاد نگران هستند. در این دوره پدرو مادر می توانند با متوجه کردن افکار خود به تهیه مقدمات تولد نوزاد این نگرانی ها را کاهش دهند.

* کودک در شکم شما، کم تر حرکت ميکند .

* گرفتگی عضلانی که میتواند نشانه ای از زایمان طبيعي باشد.

* همان طور که به زمان زایمان نزدیکتر می شوید، دهانه رحم نازک تر و نرم تر ميشود .

* تکرر ادرار

* درد کمر وپشت

    حفظ سلامت خانم باردار در طی مسافرت
    نقش شوهر در ماه سوم بارداری

 

علایم خطر در سه ماهه سوم بارداری

خون ريزي بارداری شدید( لکه بینی مختصر در روز های آخر ممکن است به دلیل نزدیک بودن زایمان باشد).

با احتمال جفت سرراهی( پلاسنتا پره ویا) و یا کندگی جفت( دکولمان)

خارج شدن غیرمنتظره مایع از واژن( احتمال پارگی کیسه آب جنین)

کاهش واضح حرکات جنین بروز انقباضات رحمی( کنتراکشن) بیش از 3 بار در ساعت توصیه مي شود در صورت بروز هر یک از این علایم هر چه سریعتر به پزشک و یا مراکز درمانی مراجعه کنید.





سونوگرافی و ازمایش های سه ماهۀ سوم شامل موردهای زیر است:

ازمایش خون:پزشک در سه ماهۀ سوم براي بررسی کم خونی مادر و همچنين آنتی بادی ها یا عفونت، ازمایش خون تجويز خواهد کرد. در این ازمایش خون، شرایط گلبول های خونی و آنتی بادی ها بررسی خواهد شد.

 

ازمایش ادرار:پزشک براي بررسی احتمال مسمومیت بارداری، در سه ماهۀ سوم، ازمایش ادرار تجويز خواهد کرد. این ازمایش معمولاً ازمایش آنالیز ادرار است ولی اگر به دلیلی پزشک به عفونت مجاری ادرار مشکوک باشد، امکان دارد ازمایش کشت ادرار هم براي بررسی عفونت تجويز کند.

 

ازمون پروفایل بیوفیزیکال:در بارداری های خطرناک یا مواردی که بارداری طولانی شده است، پزشک براي بررسی سلامت جنین از آزمایشی به نام پروفایل بیوفیزیکال استفاده ميکند . در این ازمایش با سونوگرافی، وضعیت تنفسی و ماهیچه های جنین و حرکت وی بررسی ميشود . همچنين ميزان مایع آمنیوتیک اندازه‌گیری خواهد شد. در کنار سونوگرافی، با انجام تست بدون استرس، وضعیت سلامت وی را ارزیابی ميکنند .

 

تست بدون استرس و استرس انقباضی:در تست بدون استرس که در بارداری های خطرناک و براي بررسی وضعیت جنین در سه ماهۀ سوم انجام ميشود . تغييرات ضربان قلب جنین هنگام حرکت جنین بررسی ميشود . همچنين ممکن است با تست استرس انقباضی، ميزان تحمل جنین را براي زایمان هم بررسی کند.

 

همچنين اگر شما rh منفی و همسرتان rh مثبت است، در آغاز سه ماهۀ سوم یعنی طی هفته های ۲۸ تا ۳۴ بارداری باید امپول روگام را تزریق کنید.

 

اصول تغذیه صحیح در بارداری

اصول تغذیه صحیح در بارداری استفاده مواد غذایی مورد نیاز مادر و جنین و خودداری از غذاهای مضر است. پزشکان توصیه به مصرف تمام گروه‌های غذایی حاوی گوشت، ماهی، لبنیات، سبزیجات و میوه جات تازه در خانم های باردار ميکنند .

 

در سه ماهه پایان بارداری مصرف هفته ای 2 بار ماهی و هم مصرف تخم مرغ های غنی شده با چربی امگا3 جهت رشد کافی مغز جنین ضروری است جهت تغذیه بارداری صحیح، مصرف روزی نیم تا یک لیتر شیر و یا لبنیات مانند ماست و کشک و پنیر و بستنی روزانه جهت رشد کافی اسکلت جنین توصیه ميشود . در طی استفاده روزی یکی قرص مولتی ویتامین پره ناتال دارای آهن حین سه ماهه سوم بارداری ضروری است.

 

از مصرف گوشت و فراورده های گوشتی خام و یا کاملاً نپخته مانند سوسیس و کالباس و هم تخم مرغ خام موجود در بعضی سس ها مانند سس سزار جهت احتمال ابتلا به بیماري توکسوپلاسموزیس و لیستریوزیس بایستی اکیدا پرهیز نمود. مصرف سوشی( یک مدل غذای ژاپنی) هم به دلیل خام بودن ماهی در بارداری ممنوع است.
برچسب ها: بارداری ، ناطقان ، تغذیه ، زنان

منبع: ناطقان

کلیدواژه: بارداری ناطقان تغذیه زنان سه ماهه سوم بارداری سه ماه سوم بارداری سه ماهه سوم برای بررسی سه ماه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۲۱۷۲۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جبران خلاء بهره وری در تغذیه دام با استفاده از خوراک کامل

علیرضا آقا شاهی رئیس بخش تحقیقات تغذیه دام و طیور موسسه تحقیقات علوم دامی کشور با اشاره به اینکه  بیش از ۷۰ درصد هزینه های دامداری ها را خوراک مصرفی شامل می شود، گفت: با بهره برداری از خوراک کامل دام، این هزینه ها را به نسبت های مختلف در دامداری های گوناگون، کاهش داد و خلاء عملکردی موجود را تا حدودی پر کرد.

به گفته او، هرچند که نهاده های مورد استفاده به عنوان مثال در مرغداری های کشور از کیفیت مطلوبی نسبت به کشورهای همسایه برخوردار است، اما بهره وری تولیدات، کمتر از حد انتظار است. بنابراین خلاء عملکردی خوراک، در این بخش  نیز کاملا مشهود است. 

او با اشاره به اینکه حدود ۴۰ درصد جو و بالای ۸۰درصد ذرت و کنجاله مصرفی در خوراک دام از خارج از کشور وارد می شود، افزود: طبق آمارهای موجود، بیش از ۴۰ درصد تولیدات دامی اعم از گوشت و شیر، در واحدهای متوسط و خرده پا انجام می شود. این در حالی است که چنین واحدهایی یا بهره کمی از دانش تغذیه دارند و یا امکان بکارگیری آن در مزرعه به دلایل مختلف را ندارند.

آقاشاهی یکی از دلایل وجود خلاء عملکردی را عدم پشتیبانی و توجه به این واحدها را در مقایسه با واحدهای بزرگ دانست و گفت: یکی از وظایف موسسه تحقیقات علوم دامی کشور، انجام پژوهش های کاربردی در این زمینه است. به عبارتی محققان علوم دامی برای حل مشکل تامین خوراک، برای دامداران متوسط و کوچک، به پژوهش های گسترده ای در قالب خوراک کامل دست زده اند تا خلاء بهره وری را کاهش  دهند. در این راستا در قالب تفاهم نامه با شرکت خصوصی و بهره مندی از توان این بخش مهم، اقدام به گسترش این تکنولوژی کرده است.

به گفته رئیس بخش تحقیقات تغذیه دام و طیور موسسه تحقیقات علوم دامی کشور، این موسسه علاوه بر خوراک خشک، در خصوص سیلاژ خوراک کامل مرطوب نیز به موفقیت های چشمگیری دست یافته و سعی در توسعه آن با مشارکت بخش خصوصی دارد.

این مقام مسئول گفت: اگر به طور مثال، یک گاو شیری، روزانه ۲۰کیلوگرم خوراک خشک مصرف کند و حدود ۱۰ درصد یعنی ۲ کیلوگرم از آن به دلایل مختلف، به مصرف دام نرسیده و پرت شود، با فرض شرایط عادی و مدیریت متوسط و نیز قیمت حدود ۱۵ هزارتومان برای هر کیلوگرم خوراک، این هدررفت در یک دامداری ۵۰ راسی ماهانه ۴۵ میلیون تومان خواهد شد. اما با بهره برداری از خوراک کامل دام، علاوه بر بهبود بهره وری، جبران خلاء عملکردی و عدم نیاز به انباشت سرمایه برای دامدار، این صرفه جویی برای واحد مورد نظر، حتمی خواهد بود.

آقاشاهی با اشاره به ضرورت توجه به تولید با مشارکت مردم، تاکید کرد: در کنار حل مشکلات دامداران، استفاده از پتانسیل های بخش خصوصی نیز مد نظر محققان بوده است. در همین راستا، دو تفاهمنامه برای ایجاد زنجیره تولید و گسترش فرهنگ خوراک دام کامل، با دو شرکت خصوصی در آذربایجان غربی و شرقی در دو زمینه متفاوت از خوراک دام کامل منعقد شده که امید می رود گامی بلند در راستای افزایش بهره وری و کاهش فشار واردات نهاده های ضروری باشد.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • زایمان سزارین در گیلان همچنان پیشتاز است
  • این ویتامین موجب افزایش قد می‌شود
  • «در پا به ماه» نسخه نپیچیدیم بچه‌دار شوید/ تولد ۲۰ نوزاد را دیدیم
  • کشف و ضبط ۴۶۳ جوجه چکاوک قاچاق در همدان
  • مراجعه گربه‌ باردار به یک مرکز بهداشت برای زایمان (فیلم)
  • ایمن سازی و تاب آوری خط تغذیه گاز ۱۱۰ میلیمتر پلی اتیلن در چگنی
  • زایمان در منزل با کمک نیرو‌های عملیاتی اورژانس دامغان
  • زایمان موفق خانم دامغانی در خانه با کمک اورژانس
  • جبران خلاء بهره وری در تغذیه دام با استفاده از خوراک کامل
  • اهمیت حفظ بهداشت زنان در پیشگیری از عفونت‌های تناسلی